بلوئرها در طیف گسترده ای از صنعت، از جمله تصفیه فاضلاب، معدن، صنایع لبنی و … استفاده می شود.یکی از صنایع استراتژیکی که بلوئر در آن نقش بسیار بالائی دارد صنعت سیمان است. در این مقاله قصد داریم مروری کوتاه بر نحوه ایجاد سیمان و نقش اساسی دمنده ها در این فرآیند داشته باشیم.
سیمان چگونه تولید می شود؟
دو روش برای تولید سیمان وجود دارد: روش خشک و روش مرطوب که روش اول یعنی روش خشک بسیار رایج تر و محبوب تر است. در این روش، مواد اولیه (شامل سنگ آهک، گچ، خاک رس، تخته سنگ و ماسه سیلیس) در چند مرحله خرد شده و در نهایت به قطر حدود 3 اینچ یا کمتر کاهش می یابد. در مرحله بعد، سنگ خرد شده با مواد دیگر مانند سنگ آهن مخلوط شده و سپس به کوره سیمان وارد می شود.
کوره، مخلوط را در دمای بسیار بالا ( حدود 2700 درجه فارنهایت ) گرم می کند. کوره های کارخانجات سیمان به فرمی طراحی می شود که زاویه دار باشد و به همین دلیل مواد مخلوط از بالا به پائین راه می یابند و در همین حین مواد خاصی بعنوان گاز در این مخلوط سوزانده می شود. عناصر باقیمانده با هم ذوب می شوند و ماده ای به نام کلینکر تشکیل می شود. در نهایت کلینکر تولید شده بصورت پودر تبدیل می شود و آماده بارگیری می شود.
روش مرطوب نیز ، فرآیندی مشابه دارد. تنها تفاوت این است که در روش مرطوب، مواد اولیه را قبل از ورود به کوره با آب مخلوط می کنند.
بلوئر در پروسه تولید سیمان
بلوئر های جابجائی مثبت نقش کلیدی در فرآیندهای جابجایی، اختلاط، گرمایش و سرمایش تولید سیمان دارند. چند کاربرد مهم عبارتست از:
- انتقال پنوماتیک
فن آوری بلوئرها ( هوادهی بدون روغن ) برای انتقال سیمان از نقاط مختلف در فرآیند تولید استفاده می شود، مانند:
- انتقال مواد به داخل و خارج از کوره
- بسته بندی محصول نهایی
- انتقال سیمان به کامیون ها، کانتینرهای فله، واگن های ریلی و حمل و نقل دریایی برای حمل و نقل نهایی
- هوادهی
بلوئر ها برای هوادهی به سیلوهای سیمان و همچنین برای اطمینان از اینکه مواد خام در حرکت باقی می مانند استفاده می شود.
- هوادهی به سیلوهای هموژن
- هوادهی به سیلوهای آسیاب خام
- هوادهی به فیلترهای غبارگیر
- هوادهی به مخازن مخلوط کن
- هوای احتراق
بلوئر جهت اکسیژن رسانی به آتش
- هوای خنک کننده
بلوئر جهت خنک کردن مخلوط پس از خروج از کوره